Moroccan Chicken Tajine with Lemon Confit
Let me introduce the MOST famous and YUMMY Tajine in Morocco: Chicken Tajine with Lemon Confit. In Morocco, we say "Tajine Diyal Dijaj Mqalli" :) :)
Who would go to Morocco and not taste this incredible dish.
This traditional tajine is famous all over the country. You can eat it in Marrakech, Fes, Tanger ...
This traditional meal is prepared for every party and ceremony: Wedding and Engagement Party, Birth Ceremony ... Everywhere Everywhere!! Wherever you go, you find it ;)
Too many things to say about this Fantastic Tajine .........
Let's make it and tell me what do you think about it?
What you need:
- 1 chicken
- 2 onions
- Green or violet olives
- Teaspoon (Tsp) of Ginger
- Tsp of Saffron
- Tsp of Salt
- Tsp of Pepper
- Tsp of Chopped Coriander
- Tsp of Chopped Parsley
- 2 Chopped Garlic Cloves
- 1/2 glass of Olive Oil
- 1/2 confit Lemon
How you do it:
- Mix the spices, the garlic cloves,the chopped herbs and the lemon with the olive oil and some water
- Season the chicken with this mix at least some hours before it goes on the grill to allow the flavours to develop
- Put the chopped oignons, the olive oil and some water in the cooker and stir it for few minutes then add the chicken for about 20 to 30 minutes
- Remove the chicken from the cooker, put the olives, then simmer over low heat for about 20 minutes
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Voici l'incontournable Tajine de Poulet au Citron Confit. Disons le plus populaire et l'exceptionnel "Tajine diyal Djaj Mqalli" comme on dit là-bas ;)
Qui n'a jamais été au Maroc et n'a pas eu droit à ce Tajine??
Ingrédients
- 1 Poulet
- 2 gros oignons
- des olives vertes ou violettes
- 1 cac de Gingembre
- 1 cac de Safran
- 1 cac de sel
- 1 cac de Poivre
- 1 cac de Coriandre hachée
- 1 cac de Persil haché
- 2 gousses d'ail haché
- 1/2 verre d'huile d'olive
- 1/2 citron confit
Instructions:
- Dans un récipient bien mélanger les épices, l'ail, les herbes, le citron avec un peu d'huile et d'eau
- Assaisonner le poulet avec le mélange précédemment préparé et laisser reposer quelques heures pour permettre aux saveurs de se développer
- Faire mijoter dans une marmite les oignons hachés avec de l'huile d'olive et un peu d'eau pendant quelques minutes puis mettre le poulet à cuire pendant 20 à 30 minutes
- Enlever le poulet cuit puis verser les olives à la sauce que vous laissez la sauce mijoter à feu doux
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